Eker: Türkiye gıda maddelerinde ihracatçıdır, ithalatçı değil
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu yıl içinde 81 ildeki Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatına birer sosyolog atayacaklarını açıkladı.
Eker, Active Academy tarafından Rixos Grand Ankara Otelinde düzenlenen “2. Tarım Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının sektörün geliştirilmesi için yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı.
Tarımı bir sektör olarak gördüklerini ve bu nedenle tarıma stratejik bir bakış açısıyla baktıklarını ifade eden Eker, projeleri de bu bakış açısıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi. Eker, bu çerçevede tarihte olmadığı kadar mevzuat hazırlandığını ve bunlardan sadece 12 tanesinin tarımda temel kanunlar olduğunu kaydetti. Tarım Sigortaları Kanunun da bunlardan biri olduğunu belirten Eker, “Bugünlerde yine gündemde olan bu konuda ne kadar isabetli karar aldığımızı görüyorum” dedi.
TARIM TEŞKİLATLARINA SOSYOLOG ATANACAK
Related Posts
2 dakikada 206 gram acı biber yedi
Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Kapya Biber Festivali kapsamında, ’acı biber yeme yarışması’ yapıldı.
Demre’de 40 yıl sonra muz üretildi
ANTALYA’nın Demre ilçesinde, 1970’li yıllarda muz üretimini bırakan ve seracılık yapmaya başlayan çiftçiler, 40 yıl aradan sonra ilk kez muz üretimi yaptı.

