Kuraklığa bağlı hububat sıkıntısı yaşayan Türkiye‘‘de, mayıs ayının ikinci yarısında Çukurova‘‘da başlayacak hasat, spekülatif fiyat artışını frenleyecek..
Türkiye bir süredir dünya ile aynı döneme rastlayan tahıl ürünlerinin miktar ve fiyat sorununu konuşuyor. 2007 yılında kuraklığa bağlı olarak yaşanan ürün rekolte düşüklüğünden sonra ithalat yoluyla stoklamada gecikme, sorunu ağırlaştırırken, gözler Çukurova‘‘ya çevrildi. Çukurova, hasat dönemi itibariyle hububat üretiminde kritik öneme sahip bir bölge. Kış dönemi sonunda buğdayın tükenme noktasında ilk hasat Çukurova Bölgesi‘‘nde gerçekleştiriliyor. Mayıs ayının ikinci yarısından itibaren buğday hasatı yapılıyor. Daha sonra mısır, pamuk, soya gibi ürünler devreye giriyor.
15 Mayıs‘‘taki ilk hasat buğdayda kritik viraj
Related Posts
Demre’de 40 yıl sonra muz üretildi
ANTALYA’nın Demre ilçesinde, 1970’li yıllarda muz üretimini bırakan ve seracılık yapmaya başlayan çiftçiler, 40 yıl aradan sonra ilk kez muz üretimi yaptı.
2 dakikada 206 gram acı biber yedi
Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Kapya Biber Festivali kapsamında, ’acı biber yeme yarışması’ yapıldı.

