Türkiye‘‘nin en eski yağ markaları arasında yer alan Kula Yağ, yurt içindeki başarısını yurt dışına da taşıdı. Yıllık 15 bin ton yağ üreten Kula Yağ bunun yarısını ihraç etmek için kolları sıvadı.
Yaklaşık 40 yıldan beri yağ üretiminde faaliyet gösteren Kula Yağ‘‘ın günlük 100 ton olan sıvı yağ üretimi gerçekleştiriyor. Ay çiçeği, mısır, soya, kanola ve zeytin yağı olmak üzere 5 ayrı kategoride üretim yapan Kula Yağ, üretimini Türkiye sınırlarının dışına da ulaştırıyor. ABD, Rusya, Romanya, Norveç, Türk Cumhuriyetleri, Suriye, Irak, Suudi Arabistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi bir çok ülkeye ihracat yapan firma, yeni pazarlarla ihracat oranını artırıyor. Kula Yağ‘‘ın bu doğrultudaki asıl hedefi ise 15 bin tonluk üretim rakamlarının içinde yüzde 30 olan ihracat payını artırıp yüzde 50‘‘lere taşıyarak 15 milyon dolarlık ihracat yapmak.
40 yıllık yağ üreticisi Kula, ününü yurt dışına taşıyor
Related Posts
2 dakikada 206 gram acı biber yedi
Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Kapya Biber Festivali kapsamında, ’acı biber yeme yarışması’ yapıldı.
Demre’de 40 yıl sonra muz üretildi
ANTALYA’nın Demre ilçesinde, 1970’li yıllarda muz üretimini bırakan ve seracılık yapmaya başlayan çiftçiler, 40 yıl aradan sonra ilk kez muz üretimi yaptı.

