2 yıldır yeterli yağmur almayan Konya‘‘nın yeraltı suları da 60 bini kaçak toplam 90 bin kuyu ile kurutuluyor. Bu yıl tahıl üretimi yarı yarıya düştü. Uzmanlar: Böyle giderse çölleşme kaçınılmaz..
Halil Çetik, 400 dönüm arazisine ektiği buğdayın akıbetini öğrenmek için aylardır tarlasına gitmiyor. Onu gitmekten alıkoyan şey, rüyalarına giren kuraklığı gözleriyle görmek istememesi. Şehir dışından gelen oğlunun ısrarı bile onun inadını kıramamış. Bizimle gelmeye ikna oluyor ama tarlasını görünce gözleri buğulanıyor. “Eskiden rahmet olurdu. Bu sene bir damla yok. Ağlayacak duruma geldik” diyor. Göz alabildiğince uzanan tarlasındaki ekinlerin boyu bir karışı geçmemiş ve adeta kavrulmuş. Üstelik bu durum sadece Emirgazili Çetik‘‘in tarlasına has değil. Konya‘‘nın birkaç bölgesi haricinde çoğu yerinde biçerdöver giremeyen tarlalar var. 5 bin nüfuslu Emirgazi ilçesinde bankaya kredi borcu olan çiftçi sayısının 500‘‘e yaklaştığı söyleniyor. Bu sene tıpkı geçen sene gibi kuraklık çiftçiyi ve Konya‘‘yı perişan etmiş durumda.
Tahıl ambarı Konya çöle dönüyor
Related Posts
2 dakikada 206 gram acı biber yedi
Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Kapya Biber Festivali kapsamında, ’acı biber yeme yarışması’ yapıldı.
Demre’de 40 yıl sonra muz üretildi
ANTALYA’nın Demre ilçesinde, 1970’li yıllarda muz üretimini bırakan ve seracılık yapmaya başlayan çiftçiler, 40 yıl aradan sonra ilk kez muz üretimi yaptı.

